AnCnoc & Speyburn

Obs! Denna provning är på engelska.

Host: John MacDonald, Balblair Distillery Manager

Fakta:  Under denna spännande provning får ni stifta bekanskap med Speyburn (Speyside) och anCnoc från Knockdhu distillery (Highland).

Knockdhu Distillery grundades 1894 vid Knock Hill i Highland. Här tillverkas anCnoc [a-nock]. anCnoc är den nya tidens maltwhisky, fruktig och komplex med finstämd och charmig rökighet.  Destilleriet är trogen sin historia och produktionstradition men har ett modernt utryck i sin design. Namnet då? anCnoc, (uttalas 'a-nock´), kommer från gaeliskans ´Cnoc Dhubh´som betyder ´svart kulle´.

Speyburn Distillery grundades 1897 av John Hopkins & Co i en dal i utkanten av staden Rothes i norra Skottland. Den berömde arkitekten Charles Doig har ritat byggnaden som har en kompakt form som väl harmoniserar med geografin i landet. Det är det mest fotograferade destilleriet i hela Skottland. Mycket lite har förändrats de senaste 100 åren och det mesta av destilleriet är fortfarande intakt. Än idag används de traditionella destilleringsmetoderna och nu liksom då hämtar man vatten från den kristallklara floden Granity Burn. Första fatet Speyburn Highland Single Malt Scotch Whisky destilleras 1897 till drottning Victorias ära.

Vi provar:
Speyburn Bradan Orach
Speyburn 10 YO
anCnoc 12
anCnoc 16
anCnoc 1997 Vintage
anCnoc 35 YO

 MASTER CLASSES - Lördag 8 Oktober - (OBS Kan bokas här till kl 12:00 samma dag, därefter på telefon 08-662 94 94)
AnCnoc & Speyburn - 13:00 
Mr MacDonald 
190 kr